FAQ

Online plaćanje

YUnet vam omogućava da na lak i efikasan način, platnim karticama kupite ili produzite pretplatu za domen, cPanel servis. Sistem omogućava korišćenje Visa, Maestro i Master kartice bez obzira kod koje banke su izdate. Platforma nosi sertifikat "Verified by Visa" i "MasterCard Secure Code" čime su garantovani najviši nivoi zaštite podataka korisnika.

Od sada ste u mogućnosti da račun za Vaš EUnetADSL nalog platite kreditnom karticom (VISA, MasterCard, Maestro).

Šta je potrebno da bih mogao da koristim servis YUnet Internet prodavnice?

YUnet Internet Prodavnica je dostupna svim korisnicima  hosting servisa,  koji su vlasnici neke od navedenih kartica: MasterCard, Maestro, VISA

Neophodno je:

  • da imate aktivnu platnu karticu
  • da je aktivno korisničko ime na portalu my.yu.net za koji želite da platite registraciju ili produzenje domena ili platite preplatu za cPanel servis.

Imam VISA Elektron karticu, da li s njom mogu da plaćam usluge preko YUnet Internet prodavnice?

Na žalost ne.

Kako treba da unesem broj kartice, sa ili bez razmaka?

Brojeve sa kartice je potrebno upisati bez razmaka.

Šta je CVV2/CVC2?

CVV2/CVC2 je trocifreni broj koji se nalazi na poledjini Vaše VISA / MASTERCARD /MAESTRO kartice.

Sigurnosna šifra kartice je broj odštampan na kartici. Broj nije reljefan/izbočen i zbog toga se ne štampa na priznanicama, itd. što otežava bilo kome ko nije vlasnik kartice da zna njenu šifru. Ovo će doprineti u sprečavanju prevara tipa "vlasnik kartice nije prisutan". Sigurnosna šifra se sada štampa na najvećem broju kreditnih i debitnih kartica.

Forma i položaj sigurnosne šifre varira u zavisnosti od kartice. Neke kartice imaju trocifreni broj odštampan na kraju potpisa. Neke (na primer AMEX kartice) imaju četvorocifreni broj na prednjoj strani kartice. Neki izdavaoci kartica ovaj broj 'sigurnosnom šifrom', drugi 'ličnom sigurnosnom šifrom', ostali 'vrednošću za verifikaciju kartice'. Ostala imena su 'CVV2' za Visa kartice, 'šifra za verifikaciju kartice' (CVV) za Mastercard/Eurocard i 'sigurnosna šifra' za AMEX kartice.

Zašto neće da prihvati platnu karticu?

Da li će se neka platna kartica moći da koristi za plaćanje preko interneta isključivo zavisi od Banke izdvaoca iste. Ukoliko je Vaša kartica odbijena prilikom transakcije, najbolje je da se obratite Vašoj Banci i proverite da li je dozvoljeno korišćenje iste za kupovinu preko interneta.

Da li postoji mogućnost reklamacije?

Da. Potrebno je da u roku od 3 dana od dana pojave nepravilnosti kontaktirate Službu administracije, e-mail: admin@yunethosting.com ili telefon 011 3305642 sa potpunim informacijama koje ukazuju na nepravilnost kako bi se eventualna greška ispravila.

Neophodno je da se dostave svi relevanti podaci:

  • Jedinstveni ID narudžbine dodeljen od strane YUneta
  • Transaction ID dodeljen od strane Banke i
  • Datum transakcije.

 

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.