Uslovi i obaveze

Uslovima kupovine definisana su pravila čije poštovanje od strane prodavca i kupca obezbeđuje uspešno okončanje prodajnih transakcija putem YUnet Internet prodavnice na adresi http://my.yu.net. Uslovima kupovine precizirane su i posledice koje snose YUnet Inernational i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila.

YUnet zadržava pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa je potrebno pre svake kupovine proveriti informacije u vezi opštih uslova kupovine.

Opšti uslovi

 1. YUnet Internet prodavnica na adresi http://my.yu.net prihvata VISA, MasterCard i Maestro platne kartice.
 2. Neophodno je:
  o    da imate aktivnu platnu karticu
  o    da se ulogujete na portal http://my.yu.net sa Vašim korisničkim imenom.
 3. U slučaju greške prilikom kupovine (npr. prekid konekcije sa internetom ili nedostupnost procesora kreditnih kartica...), račun Kupca neće biti zadužen.
 4. YUnet se obavezuje da će kupljenu uslugu isporučiti Kupcu nakon uspešno završene transakcije u što kraćem roku, što Kupac može i sam proveriti kada se uloguje na korisnički portal http://my.yu.net. Online uplatom se automatski mogu aktivirati nacionalni domeni, dok će za uplate ostalih servisa operater primiti zahtev i korisnika obavestiti o aktivaciji servisa.
 5. Ukoliko Kupac unese pogrešne podatke prilikom procesa kupovine, YUnet ne snosi odgovornost za neisporučenu uslugu.
 6. U slučaju bilo kakvih problema u toku kupovine Kupac može reklamirati Službi hosting administracije na telefon 011 3305642 ili putem emaila na admin@yunethosting.com
 7. U slučaju reklamacije, potrebno je da u roku od 3 dana od dana pojave nepravilnosti kontaktirate Službu hosting administracije na tel. 011 3305642 ili putem e-maila na admin@yunethosting.com sa potpunim informacijama koje ukazuju na nepravilnosti kako bi se eventualna greška ispravila.
 8. Reklamacija se otklanja uglavnom u roku od 48 sati od trenutka prijave, osim u slučaju povraćaja novca, što može potrajati i do 7 dana.
 9. YUnet nije obavezan da rešava reklamacije uzrokovane nemogućnošću isporuke usluge zbog netačno unetog broja kartice Kupca.
 10. Prilikom kupovine, obavezno zapamtite jedinstveni ID broj narudžbine jer se u slučaju reklamacije na isti treba pozvati.
 11. Nakon uspešno izvršene uplate putem online portala, Kupac će dobiti povratnu informaciju u vidu pregleda svih elemenata kupovine. Svi relevantni podaci transakcije biće poslati na e-mail adresu koju ste naveli kao kontakt adresu na koju želite da dobijete potvrdu o uspešnosti transakcije.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu kupovinu potrebno je da unesete tačan broj kartice. Uz pomoć tog podatka bićemo u mogućnosti da Vam isporučimo zatraženu uslugu.
Svi podaci o Korisnicima/Kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni YUnet-a odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o povraćaju novca na karticu

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, MY.YU.NET je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

© 2017 YUnet Hosting. All rights reserved.